Pihasuunnittelu ja vihersuunnittelu

Pihasuunnittelu ja vihersuunnittelu ovat ensimmäinen ja olennainen osa laadukasta viherrakentamista. Heti viherurakan alussa tehty ammattitaitoinen suunnittelu varmistaa, että viherurakka pysyy budjetissa ja valmiiksi rakennettu viheralue on sekä kestävä että toimiva. Pihasuunnittelua voi tehdä ympäri vuoden, joten ota ajoissa yhteyttä ja anna Taimitaikureiden auttaa!
Pihasuunnittelussa tai vihersuunnittelussa suunnittelemme muun muassa rakennettavan viheralueen kasvivalinnat, istutusalueet, alueen toimintojen sijoitukset, kulkureitit, rakennusmateriaalit, maaston muotoilun, vesirakenteet ja pihojen kalustuksen.

Meillä Taimitaikureilla on laaja ymmärrys ja pitkä kokemus sekä puutarhataloudesta että maanrakennuksesta. Se auttaa meitä tekemään laadukasta viheralueiden suunnittelua ja käytännön toteutusta, sillä laadukas suunnittelu vaatii ymmärrystä molemmista asioista. Me tiedämme, miten suunnitelmat voi rakentaa todeksi ja millaisia kasveja kohteesi vaatii.

Uudiskohteissa ajoissa tehty pihasuunnittelu voi tarkoittaa merkittäviä säästöjä rakennusprojektin lopullisissa kustannuksissa.

Taimitaikurit tarjoaa pihasuunnittelua ja vihersuunnittelua koko Suomen alueelle. Pihasuunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, joten ota mielellään yhteyttä jo syksyllä tai talvella!
Näin toimimme

Miten pihasuunnittelu tehdään?


Pihasuunnittelun ammattilaisena tutustumme kohteeseen huolellisesti ja huomioimme alusta asti myös maanrakennuksen vaatimukset. Suunnitelmat esittelemme havainnollistavien piirrosten avulla.

Pihakäynti


Suunnitteluprojekti kanssamme alkaa aina asiakkaan tapaamisella. Tulemme käymään ja tutustumaan pihaan, puutarhaan tai viheralueeseen. Ensimmäisen käynnin aikana selvitämme asiakkaan toiveet ja tarpeet.


Mittaukset


Kun sopimukseen on päästy, suoritamme kohteessa tarvittavat mittaukset. Piha- ja vihersuunnittelussa meitä auttaa, jos saamme asiakkaalta käyttöömme esimerkiksi tontin asemapiirroksen, rakennusten pohjapiirrokset ja julkisivukuvat.


Suunnitelmaluonnos


Suunnitelmaluonnos on pihasuunnitelman ensimmäinen versio. Sen avulla esittelemme asiakkaalle näkemyksemme pihan tilajaosta, toiminnoista, käytettävistä materiaaleista, maaston muokkauksesta ja tarvittavista kasveista. Luonnoksen perusteella asiakas voi esittää meille omia tarkennettuja toiveitaan. Itsenäinen omakotirakentaja voi suunnitelmaluonnoksen perusteella rakentaa pihan valmiiksi itse.


Yleissuunnitelma


Yleissuunnitelma on palautteen perusteella suunnitelmaluonnoksesta tehty tarkennettu versio. Yleissuunnitelmaan on lisätty mm. tarkat kasvi- ja materiaalivalinnat, korkeustasojen määritykset sekä pinta-alatiedot. Yleissuunnitelma soveltuu rakennuslupa- ja toimenpidehakemuksiin.


Toteutussuunnitelma


Toteutussuunnitelma on yleissuunnitelman tarkennettu versio. Se sisältää yleissuunnitelman tietojen lisäksi mittapiirrokset, mahdolliset detaljikuvat, tarkat istutussuunnitelmat ja materiaali- ja määräluettelot. Toteutussuunnitelma soveltuu viherurakan laskentaan. Taimitaikurit voi vastata viherurakoinnista suunnittelusta isompiinkin toteutuksiin.


Osasuunnitelmat ja muut suunnittelun lisäpalvelut


Tarvittaessa voimme räätälöidä jokaiseen pihaan tai kohteeseen sopivan suunnitteluratkaisun. Teemme erilliset istutussuunnitelmat ja osasuunnitelmat tarpeiden mukaan. Kyseeseen voi tulla esim. vesiaiheen, pation tai vaikka pihan oleskelualueen suunnittelu. Pihan viimeistelty ilme saadaan aikaan hyvin suunnitellulla valaistuksella, jonka saat myös meiltä. Meidän kautta saat myös räätälöidyt hoito-ohjeet pihasi hoitoon.

Ota tarvittaessa yhteyttä ja kysy lisää. Kerromme mielellämme tarkemmin prosessistamme juuri sinun kohteessasi.

Ota yhteyttä!Vinkki

Miksi pihasuunnittelu kannattaa tehdä hyvin?


Pihasuunnittelu ja vihersuunnittelu kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi jo heti urakan alkuvaiheissa. Se säästää sinut monilta murheilta myöhemmin.

Kestävä pohja

Viheralueet pitää suunnitella kestäviksi ja toimiviksi. Ammattitaitoinen vihersuunnittelija osaa huomioida pihan rakenteiden ja rakentamisen vaatimukset jo suunnitteluvaiheessa.

Vältä virhehankinnat

Vihersuunnittelun ammattilaisen avulla vältyt virhehankinnoilta esimerkiksi kasvien valinnoissa, materiaalivalinnoissa tai pihakalusteiden valinnoissa.


Pysy budjetissa

Osaava vihersuunnittelija pystyy antamaan realistisen arvion siitä, mitä budjetillasi on mahdollista saada tai mitä pihaunelmiesi toteuttaminen todellisuudessa maksaa. Isompien projektien budjetoinnissa vihersuunnittelija on korvaamaton apu rakennuttajalle ja rakennusliikkeille.

Selkeät työlistat

Vihersuunnittelun ammattilainen osaa jo suunnitteluvaiheessa huomioida, mitä kaikkea käytännön toimenpiteitä suunnitelman toteuttaminen vaatii. Vihersuunnittelija voi siis auttaa projektinhallinnassa, resurssien määrittelyssä ja vastuunjaossa.


Saat suunnittelijan ja urakoitsijan

Kun hankit vihersuunnittelua Taimitaikureilta, saat samalta toimijalta myös kaikki tarvittavat viherrakentamisen palvelut. Autamme vihersuunnittelussa omakotitalojen omistajia, arkkitehtejä, rakennuttajia ja rakennusliikkeitä ja tarvittaessa vastaamme suunnitelman pohjalta myös viherrakentamisesta.

Säästä ja säilytä arvo

Hyvä pihasuunnittelu maksaa itsensä takaisin pihan alentuneina hoitokustannuksina. Se myös auttaa säilyttämään tai jopa kasvattamaan kiinteistön ja alueen arvoa.

Kohderyhmämme

Kenelle teemme pihasuunnittelua?


Kokonaisvaltaisen toimintamallimme ansiosta voimme toimia viherrakentamisen pääurakoitsijana. Jo projektin alussa tehty huolellinen suunnittelu ja urakkamuotoinen toimintamme tuottaa asiakkaillemme kustannussäästöjä ja kestävämpiä lopputuloksia.

Toimintamallillamme tuotamme lisäarvoa esimerkiksi:


  • Arkkitehdeille
  • Rakennuttajille
  • Rakennusurakoitsijoille
  • Maanrakennusurakoitsijoille
  • Taloyhtiöille
  • Omakotiasujille
  • Vapaa-ajanasunnon omistajilleOta yhteyttä!


Kerro meille unelmiesi pihasta tai viherrakentamisen projektistasi.
Ryhdytään yhdessä taimesta toimeen!

Nimi*
Sähköpostiosoite*
Puhelinnumero*

Viesti*