AUKIOLOAJAT:
Puutarhamyymälä on suljettu 22.10.2022 alkaen

Taimiostoksia voi vielä tehdä sopimalla ajan puhelimitse p. 050-583 2479.
Puutarha- ja viherrakentamistöitä jatkamme syksyllä niin pitkään, kun kelit antavat myötä!
(T)avataan taas huhtikuussa keväällä 2023!
Nurmikon perustaminen

Pihanurmikko on puutarhan perusluotettava ratkaisu, joka kestää kovan käytön ja pysyy kauniina koko kesän vuodesta toiseen kohtuullisella huolenpidolla, varsinkin jos nurmikon perustaminen on tehty kunnolla. Nurmikon teko on kuin mikä tahansa muukin rakennusprojekti. Kannattaa tehdä kerralla hyvää ja kestävää. Jos haluat olla varma lopputuloksesta, teetä nurmikon perustaminen alan ammattilaisella Taimitaikureilla!

Nurmikon perustaminen aloitetaan maan perustamistöillä. Maa muokataan rikki ja poistetaan kivet, kannot ja rikkaruohojen kuten voikukkien juurakot. Tärkeää on myös parantaa maan kantavuutta ja ilmavuutta lisäämällä kerros hiekkaa kasvualustaan.

Kun perustamistyö on tehty, on nurmikon kylvämisen vuoro. Parhaat kylvöajat ovat aikaisin keväällä ja elo-syyskuussa, jolloin kosteus- ja lämpöolosuhteet ovat ihanteelliset. Siemenet kylvetään ristiin eli ensin kahteen kertaan ristikkäin eri suunnista ja lopuksi reuna-alueet vielä huolellisesti erikseen. Siemenet peitetään kevyesti haravoimalla ja jyrätään vielä kerran. Kun nurmikko on itänyt, pitää aloittaa huolellinen kastelu siten, että nurmikko kastellaan aina kerralla kunnolla, jotta kasvualusta kastuu tarpeeksi syvältä.

Nurmikon uusiminen ja siirtonurmikko


Vuosittainen hoitotyö eli lannoitus, kalkitus, leikkaus ja kastelu pitävät nurmikon kauniina pitkään ja pidentävät nurmikon uusimisen aikaväliä, mutta myös kasvualustan tulee olla kunnossa. Siksi nurmikko täytyy usein peruskorjata perustusta myöten noin kahdenkymmenen vuoden välein. Kun maan perustustyöt on taas tehty kunnolla, nurmikko voidaan taas kylvää.

Jos uuden pihan tai vanhan nurmikon uusiminen perinteisellä menetelmällä eli kylvämällä tuntuu liian hitaalta jostain syystä, siirtonurmikko voi olla parempi ratkaisu. Siirtonurmi on hyvä vaihtoehto silloin, kun nurmikon pitää näyttää heti edustavalta, tai kun nurmikon on kestettävä kulutusta alusta asti. Siirtonurmikon teossakin pohjamaa muokataan, parannetaan ja lannoitetaan samalla tavoin kuin kylvönurmikkoa tehtäessä ja kastellaan päivittäin parin viikon ajan, kunnes se on juurtunut kunnolla.

Ota yhteyttä tai tule käymään myymälässämme Jyväskyläntien varrella Kokkolassa. Toteutetaan yhdessä kotipihallesi kaunis, kestävä nurmikko!

Kuvagalleria

  • Siirtonurmikon asennus
    Siirtonurmikon asennus
  • Siirtonurmikon asennus
    Siirtonurmikon asennus
  • Siirtonurmikon asennus
    Siirtonurmikon asennus