AUKIOLOAJAT:
Puutarhamyymälä on suljettu 22.10.2022 alkaen

Taimiostoksia voi vielä tehdä sopimalla ajan puhelimitse p. 050-583 2479.
Puutarha- ja viherrakentamistöitä jatkamme syksyllä niin pitkään, kun kelit antavat myötä!
(T)avataan taas huhtikuussa keväällä 2023!
Kaunis kukkapenkki pihallesi

Taimitaikureilta käy kukkapenkin suunnittelu ja kukkapenkin perustaminen pihallesi. Kukkapenkki on usein pihan kaunotar ja katseenvangitsija. Jos haaveenasi on kauniit kukkapenkit pihalle, mutta kukkapenkin teko ei ole aivan ydinosaamistasi, teetä kukkapenkki ammattilaisella. Saat Taimitaikureilta kätevästi sekä rakennustyöt että oikeat kukat penkkeihin.

Hyvä kukkapenkki on helppo hoitaa ja silti se kukkii kauniisti keväästä syksyyn. Siksi kukkapenkin teko kannattaa suunnitella huolella. Ensimmäiseksi on tärkeää miettiä tulevan kukkapenkin paikkaa. Tuleeko kukkapenkki aurinkoon, varjoon tai esimerkiksi rinteeseen. Aurinkoon tai varjoon pitää valita sopivat, valoisuuden mukaan viihtyvät kasvit ja rinteeseen tulevaan kukkapenkkiin kannattaa miettiä kasvien korkeuksia sekä kauniita, esimerkiksi pihakivillä toteutettuja pengerryksiä.

Suunnittelun ja kasvien valinnan jälkeen tehdään kukkapenkin perustaminen. Se tarkoittaa maan muokkaustöitä ja mahdollisia penkin rakennustöitä, jos kukkapenkistä tehdään järeämpi reunustamalla se esimerkiksi pihakivillä tai pengerryksillä.

Kun kukkapenkit on rakennettu, kasvit istutetaan kunkin kasvin vaatimusten mukaan ja ennen kaikkea kasvien korkeuden mukaan. Kasvien ryhmittelyyn vaikuttaa katselusuunta. Korkeat kasvit kannattaa asettaa taustalle ja korkeutta porrastetaan alaspäin asteittain etualaa kohti. Jos kukkapenkki näkyy joka suuntaan, sen on hyvä olla keskeltä korkeampi.

Ota yhteyttä tai tule käymään myymälässämme Jyväskyläntien varrella Kokkolassa. Kauttamme saat kukkapenkkejä varten kasvit, tarvikkeet kivet ja jopa toteutuksen konetöineen! Tarjoamme sinulle kaiken valmiina!

Kuvagalleria

 • Istutusaltaat muurikivestä
  Istutusaltaat muurikivestä
  Istutusaltaat havukasveille graniitista
  Istutusaltaat havukasveille graniitista
 • Istutusaltaat havukasveille graniitista
  Istutusaltaat havukasveille graniitista
  Istutusaltaat havukasveille graniitista
  Istutusaltaat havukasveille graniitista
 • Istutusaltaat muurikivestä
  Istutusaltaat muurikivestä