Monivuotiset kasvit pihalle ja puutarhaan

Taimitaikurit myy erilaiset monivuotiset kasvit. Monivuotisista kasveista puutarhassamme on 50 puulajia, noin 100 eri pensaslajiketta ja lukuisia perennoja. Puuntaimet myydään astiataimina, mutta niistä on saatavilla myös todella isoja kokoja paakkutaimina. Perennoista on saatavana myös jumbotaimia 3 litran astiassa.
Monivuotinen kasvi on määritelmän mukaan mikä tahansa kasvi, joka elää ja kasvaa yli kaksi vuotta. Monivuotiset kasvit ovat yleensä puita, pensaita ja perennoja, jotka luovat pihojen ja puutarhojen perustan ja antavat niille ilmettä.

Monivuotisten kasvien suurin etu on tietysti se, että ne antavat vähäisellä hoidolla paljon iloa ja kauneutta moneksi vuodeksi eteenpäin. Siksi monivuotiset kasvit kannattaa ottaa puutarhan suunnittelun lähtökohdaksi.

Oma lukunsa ovat tietysti monivuotiset hyötykasvit kuten esimerkiksi erilaiset marjapensaat tai hedelmäpuut, jotka kaiken edellä mainitun lisäksi antavat esimerkiksi syötävää herkullista satoa joka kesä pienellä vaivalla.

Tule käymään myymälässämme Jyväskyläntien varrella Kokkolassa ja mietitään yhdessä sopivat monivuotiset kasvit pihaasi.
Laaja valikoima

Monivuotiset kasvit puutarhamyymälästämme


Perennat


Perenna on ruohovartinen, monivuotinen puutarhojen perustan luova koristekasvi. Perennan maanpäälliset osat lakastuvat syksyllä ja kasvi aloittaa kasvun taas seuraavana keväänä maassa säilyvien juurakkojen, mukuloiden, maavarsien tai sipulien avulla. Perennojen avulla luot pienellä vaivalla kukkapenkin, joka kukkii aikaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn. Perennat ovatkin näyttävimmillään ryhmäistutuksina.

Katso perennatPensaat


Pihapensaat tai koristepensaat tuovat pihaan kuin pihaan järjestystä, näkösuojaa, tilan jakoa, varjoa ja iloa silmille. Pensaita voi näyttävästi yhdistellä esimerkiksi matalampiin perennoihin, jolloin perennat toimivat maanpeittäjinä. Pensas valitaan käyttötarkoituksen ja kasvupaikan mukaan. Taimitaikureilta löydät monipuolisesti erilaiset kukkivat pensaat, pihapensaat, lehtipensaat ja aitapensaat monen korkuisina ja erilaisille kasvupaikoille sopivina.

Katso pensaatPuut


Puun istutus on jokaisen pihan omistajan velvollisuus. Puut ovat pensaiden ohella pihan peruskasveja, jotka rajaavat, varjostavat, tarjoavat näkösuojaa ja tuovat pihaan kolmiulotteisuutta. Pihapuu kannattaa valita kasvupaikan mukaan eli auringon paisteen tai varjon ja maaperän kuivuuden tai kosteuden mukaan. Toinen tärkeä tekijä on tietysti oma mieltymys. onko pihapuun tärkein ominaisuus kaunis kukinta, upea syysväri, herkulliset hedelmät vai isot lehdet ja peittävyys. Sen päätät sinä.

Katso puutHavukasvit


Havukasvit ovat ainavihantia eli ikivihreitä. Niiden neulaset pysyvät kiinni oksissa talven yli. Siksi havupuut ja pensaat pitävät pihan pirteänä erityisesti talvella. Havukasvit sopivat erinomaisesti pensaiden, köynnösten ja perennojen joukkoon antamalla kontrastia, tummia sävyjä ja kerroksellisuutta väriloiston joukkoon. Suosituimpia havukasveja ovat tietysti erilaiset katajat, kuuset ja männyt.Köynnöskasvit


Köynnöskasveilla luot puutarhaasi upeita kukintoja, näyttäviä viherseiniä tai piristäviä syysvärejä. Köynnös luo puutarhaan uuden ulottuvuuden kasvamalla pystysuuntaan ja vaatimatta paljoa tilaa. Köynnöskasvit voivat kasvaa pitkin seiniä, pylväitä tai säleikköjä. Pääasia että valitset lajin paikan valon tai varjoisuuden mukaan. Monivuotiset köynnöskasvit kuten lännenpiippuköynnös, humalat, kärhöt, köynnösruusut ja villiviinit nousevat joka vuosi uudestaan ja tuottavat vaivatonta iloa puutarhaasi aina uudestaan.Ota yhteyttä!


Kerro meille unelmiesi pihasta tai viherrakentamisen projektistasi.
Ryhdytään yhdessä taimesta toimeen!

Nimi*
Sähköpostiosoite*
Puhelinnumero*

Viesti*
Tarkistenumero (946250)*