AUKIOLOAJAT:
Puutarhamyymälä on suljettu 22.10.2022 alkaen

Taimiostoksia voi vielä tehdä sopimalla ajan puhelimitse p. 050-583 2479.
Puutarha- ja viherrakentamistöitä jatkamme syksyllä niin pitkään, kun kelit antavat myötä!
(T)avataan taas huhtikuussa keväällä 2023!
Herkulliset hedelmäpuut

Taimitaikurit myy erilaiset herkullisten hedelmien hedelmäpuut pihaan kuin pihaan. Monivuotisista kasveista puutarhassamme on 50 puulajia, joten joukkoon mahtuu myös muutama hedelmäpuu. Hedelmäpuun taimet myymme yleensä astiataimina. Valikoimastamme löydät kaikki suosituimmat hedelmäpuut kuten kirsikkapuu, omenapuu, luumupuu ja päärynäpuu.

Hedelmäpuu piristää puutarhaa ja elämää. Hedelmäpuut kukkivat kauniisti alkukesästä ja tuottavat hedelmiä kesällä ja syksyllä. Hedelmäpuut kasvavat yleensä suuriksi, joten ne luovat pihoille ja puutarhoihin myös ryhtiä, varjoja ja kolmiulotteisuutta.

Istuta hedelmäpuut aurinkoiseen ja lämpimään paikkaan, jotta hedelmistä tulee makeita ja ne kypsyvät nopeammin. Useimpien hedelmäpuiden istutusetäisyys on noin 3 metriä. Käytä istuttaessa lannoitettua istutusmultaa. Sekoita istutuskuopassa istutusmulta ja kuopan kaivuussa syntynyt multa. Kastele kuoppa ja juuripaakku kunnolla ennen istutusta. Asettele puu niin, että rungossa oleva paakku jää maanpinnan yläpuolelle. Täytä kuoppa mullalla ja kastele. Aseta puun ympärille muutama tukikeppi ja sido kiinni tervanarulla. Kepit tukevat puuta ensimmäisten vuosien ajan, jotta puu juurtuu tukevasti. Kepit tulisi olla paikoillaan noin kolmen kasvukauden ajan. Tarkista keväisin sidosten pitävyys, ja toisaalta katso, etteivät ne kiristä puun runkoa liikaa uuden kasvun kehittyessä.

Tule käymään myymälässämme Jyväskyläntien varrella Kokkolassa. Löydät hedelmäpuut kotipihallesi ja saat ohjeet onnistuneeseen istutukseen!