AUKIOLOAJAT:
Puutarhamyymälä on suljettu 22.10.2022 alkaen

Taimiostoksia voi vielä tehdä sopimalla ajan puhelimitse p. 050-583 2479.
Puutarha- ja viherrakentamistöitä jatkamme syksyllä niin pitkään, kun kelit antavat myötä!
(T)avataan taas huhtikuussa keväällä 2023!
Perennat pihaan kuin pihaan

Taimitaikurit myy erilaiset, upeat monivuotiset perennat pihaan kuin pihaan. Puutarhamme valikoimassa on lukuisia perennoja ja löydät varmasti korkeat, matalat tai pitkään kukkivat perennat aurinkoon, varjoon, puolivarjoon ja perennapenkkeihin. Perennoista on saatavana myös jumbotaimia 3 litran astiassa.

Perenna on ruohovartinen, monivuotinen puutarhojen perustan luova koristekasvi. Perennan maanpäälliset osat lakastuvat syksyllä ja kasvi aloittaa kasvun taas seuraavana keväänä maassa säilyvien juurakkojen, mukuloiden, maavarsien tai sipulien avulla. Perennojen avulla luot pienellä vaivalla kukkapenkin, joka kukkii aikaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn. Perennat ovatkin näyttävimmillään ryhmäistutuksina.

Perennat ovat helppohoitoisia

Perennojen paras puoli on helppohoitoisuus. Suurin osa perennoista on helppohoitoisia oikealla kasvupaikalla. Perennat valitaan paikan kasvuolosuhteiden mukaan, jotta niistä kehittyy terveitä ja kukoistavia. Valintaan vaikuttavat kasvupaikan valoisuus, maalaji, maan happamuus ja ravinteisuus sekä tuuli- ja kosteusolosuhteet. Perennalajien joukosta löytyy sopivia lajeja kaikenlaisiin olosuhteisiin. Lajista riippuen perennat viihtyvät auringossa, varjossa tai esimerkiksi kuivassa kivikossa.

Tule käymään myymälässämme Jyväskyläntien varrella Kokkolassa. Mietitään yhdessä sopivat perennat ja pannaan perennapenkki kerralla kuntoon!

Kuvagalleria

 • Perennoja
  Perennoja
 • Perennoja
  Perennoja
 • Dianthus deltoides
  Dianthus deltoides
  Perennoja
  Perennoja