AUKIOLOAJAT:
Puutarhamyymälä on suljettu 22.10.2022 alkaen

Taimiostoksia voi vielä tehdä sopimalla ajan puhelimitse p. 050-583 2479.
Puutarha- ja viherrakentamistöitä jatkamme syksyllä niin pitkään, kun kelit antavat myötä!
(T)avataan taas huhtikuussa keväällä 2023!
Aina ihanat alppiruusut

Taimitaikurit myy erilaiset kauniit alppiruusut pihaan kuin pihaan. Puutarhamme valikoimassa on noin 100 eri pensaslajiketta, joten joukkoon mahtuu myös muutama alppiruusu. Löydät meiltä kaikki puutarhan perinteiset suosikit kuten marjatanalppiruusu, puistoalppiruusu ja kaukasianalppiruusu.

Alppiruusut on suku kanervakasvien heimossa. Alppiruusut eivät ole nimestään huolimatta mitään sukua ruusukasveille. Alppiruusut ovat yleensä pensaita, mutta niiden koko vaihtelee puun korkuisista maanmyötäisiin varpuihin. Alppiruusut voivat olla ainavihantia.

Alppiruusun istutus ja hoito

Alppiruusun istutus ja hoito on kohtalaisen helppoa. Istuta alppiruusut puolivarjoiseen kasvupaikkaan, sillä auringossa ne kuivuvat ja syvässä varjossa kukinta jää niukaksi. Alppiruusut viihtyvät parhaiten ryhmissä, missä niitä varjostavat korkeammat kasvit kuten esimerkiksi tuijat. Istuta alppiruusu kuohkeaan ja happamaan maahan. Alppiruusun hoito onnistuu, kun katat maanpinnan esim. kuorikkeella, kastelet kuivina kausina, lannoitat tarvittaessa havu-rodo-lannoitteella, poistat kuihtuneet kukat ja varjostat kevättalvella.

Valitse alppiruusu kasvupaikan ja tarkoituksen mukaan. Tule käymään myymälässämme Jyväskyläntien varrella Kokkolassa ja löydä alppiruusut pihallesi!

Kuvagalleria

  • Alppiruusu
    Alppiruusu